12/1: FRANCESCA WOODMAN X A STRANGE LOVE AFFAIR WITH EGO

De Balie presenteert in samenwerking met Foam Fotografiemuseum Amsterdam, Cinema Delicatessen en We Are Public, op 17 januari een bijzonder cross-over programma rondom film en fotografie.

A Strange Love Affair with Ego zal geplaatst worden binnen het kader van het uitzonderlijke oeuvre van de Amerikaanse fotograaf Francesca Woodman (1958-1981), waarvan momenteel een overzichtstentoonstelling in Foam te zien is.

Tijdens deze avond wordt er een verband gelegd tussen Ester Goulds documentaire ‘A Strange Love Affair with Ego’ en de Francesca Woodman-tentoonstelling On Being an Angel. Beiden vertellen over jonge vrouwen die zichzelf centraal stellen in hun kunst en leven. Regisseur Ester Gould werd bovendien geïnspireerd door het werk van Woodman tijdens het maken van de film.

Basje Boer (We Are Public) zal de film en de tentoonstelling van Woodman kort inleiden. Na de film gaat zij in gesprek over zowel de film als de tentoonstelling met filmmaker Ester Gould en Kim Knoppers, kunsthistoricus en curator bij Foam.

Kaarten en informatie

We Are Public leden hebben gratis toegang tot de film en kunnen op vertoon van hun pas op 16 en 17 januari gratis naar de expositie van Woodman in Foam.

Een ‘Film + Foam toegang’-ticket geeft u toegang tot de film en (op vertoon van hetzelfde kaartje) tot de expositie van Woodman in Foam.

De tentoonstelling is nog tot en met 9 maart te zien in Foam.

Meer informatie vind je hier.

Woodman x Ego-1